We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

Tömegeket keresnek itthon: 250 ezres nettó fizetés, érettségi sem kell

Tömegeket keresnek itthon: 250 ezres nettó fizetés, érettségi sem kell
2018.03.09

"Nagyjából tízből egy ember felel meg a felvételi követelményeinknek" - mondta Schneider Gábor, a Rendi nevű, takarításközvetítésre szakosodott oldal marketingigazgatója. A cég jelenleg 82 takarítóval dolgozik Budapest, Szeged, Győr, Pécs és Debrecen vonzáskörzetében, és az idei év második felében már Miskolcra is közvetítenek majd takarítókat.

Három körös interjú van a felvételi folyamatban. Ez kezdődik azzal, hogy jelentkeznek, bekérjük az önéletrajzot, telefonon beszélünk velük. A következő lépcső, hogy bejönnek egy személyes interjúra. Ha a személyes interjún megfeleltek, akkor bekérjük a hivatalos dokumentumokat (személyi igazolvány, erkölcsi bizonyítvány, stb.), majd legutolsó körben próbatakarításra visszük, ahol összetett értékelést kap a jelölt. Ha az utolsó kört is sikeresen teljesítette, utána mehet élesben ügyfélhez

- mondta Schneider Gábor. A cég most is keres takarítókat, az egyik nagy magyar állásportálon feladott hirdetésük szerint havi nettó 250 ezer forintot is meg lehet keresni. Arra a kérdésre, hogy mégis mennyi munkával jön össze ez az összeg, azt mondta, náluk nem órabérben fizetnek, hanem négyzetméter alapú árazás van.

A takarító a megrendelés értékéből kap egy bizonyos százalékot. Ha gyorsabban végez, akkor végső soron jobb az órabére is, logikusan. Van több olyan takarítónk, aki nettó 250000 forint körüli összeget keres havonta. Ez pusztán elszántság és kitartás kérdése

- mondta, hozzátéve, heti 5-6 nap munkával meg lehet ennyit keresni. A cégen keresztül csak egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezők tudnak munkát vállalni, megbízási szerződéssel foglalkoztatják a takarítókat. Ez utóbbi sem könnyíti meg az új munkaerő megtalálását. "A jelentkezők a legtöbb esetben nem értik meg, hogy miért kellene kiváltaniuk a vállalkozóit, illetve azt, hogy úgy hogyan tudnának többet keresni. Ehhez egyébként különböző segédanyagokkal is ellátjuk őket" - mondta Schneider.

A piacon több cég is kínál takarítási szolgáltatásokat, köztük a Husza Kontúr Kft. is. Megkeresésünkre a cég is megerősítette, nagyon nehéz megfelelő takarítókat találni.

Ez egy bizalmi pozíció, nem mindegy, kit enged be az ember a lakásába. Mi jelenleg öt állandó takarítóval dolgozunk, akik a cég alkalamzottai

- mondták.

A Korrekt Hungary Kft. szintén arról számolt be a Pénzcentrumnak, hogy jelenleg 5 takarítóval dolgoznak, közülük van, aki alkalmazott, más megbízási szerződéssel, vállalkozóként vállal náluk munkát. Arra a kérdésre, hogy mennyi pénzt lehet keresni náluk takarítóként, nem kívántak válaszolni. Azt mondták, jelenleg ez az 5 fő tökéletesen megfelel számukra, de ha beindulnak a tavaszi nagytakarítások és megugranak a megrendelések, bajban lesznek, mert nagyon nehéz megbízható, leinformálható, jó munkaerőt találni.

Nem álom a 9000 forintos órabér

Sokan vannak, akik nem szegődnek el valamelyik céghez, hanem önállóan próbálnak munkát találni, vagy épp takarítással egészítik ki a jövedelmüket. Az interneten nagyon hamar rengeteg olyan hirdetést találhatunk, amelyben takarítók keresik leendő munkaadójukat. Hogy erre igény van, jól bizonyítja a januárban indult Domelia.hu weboldal is, amely épp olyan közösségi felületet biztosít, ahol főleg magánszemélyek kereshetnek és kínálhatnak munkát a háztartás területén.

Egyelőre egyébként nincs még túl sok hirdetés az oldalon, 26 házvezető keres munkát. Változó, ki mennyit kér, akad, aki 500-800 forintos, más 1000-2000 forintos, megint más 2500-3000 forintos óradíjat ad meg, de találtunk olyat is, aki Miskolcon óránként 5000-9000 forintot kér a takarításért. Egy másik oldalon, a Csaladinet.hu-n keresgélve leginkább olyan bejárónőket találtunk, akik 1000-2000 forintban határozták meg az óradíjat. Ugyanitt több család keres kisegítőt a ház körüli munkák elvégzésére, ők is 1000-2000 forintot fizetnének a takarítók szolgálataiért.

Tavaszi nagytakarítás: mégis mennyibe fáj?

A Rendinél az első és második csomag, vagyis a 44 négyzetméternél kisebb lakás, valamint a 45 és 89 négyzetméter közti lakás tisztítására vonatkozó csomag a legnépszerűbb, extrákból pedig az ablaktisztítás a legkeresettebb.

Nagyon sokan szeretik, hogy kérésre (felár ellenében természetesen) házhoz visszük a tisztítószereket. Mert alapesetben minden tisztítószert és felszerelést a háztartásnak kell biztosítania

- mondta Schneider Gábor. Náluk

egy budapesti, 45-89 négyzetméter közti lakás takarítása 7800 forint.

Ebben benne van a hozzáférhető felületek portalanítása, tisztítása, pókhálók eltűntetése, asztalok, párkányok, szekrényajtók és tükrök tisztítása, porszívózás, felmosás. A konyhában a konyhapult, valamint a sütő, mikrohullámú sütő, mosógép és mosogatógép előlapjának és a főzőlap tisztítása, mosogatók és csapok tisztítása, mosogatás, és a fürdőszoba takarítása is. Ha valaki nem tud tisztítószert biztosítani, akkor a takarítók visznek magukkal, a kis csomag ára 4999 forint, a nagy és a BIO tisztítószer csomag pedig 6999 forintba kerül.

A HuSza Kontúr Kft.-nél az árajánlatot egy helyszíni szemle előzi meg, az alapján határozzák meg, mennyit kell majd az ügyfélnek fizetni. Alapesetben egyébként négyzetméterenként 449 forintba kerül a nagytakarítás, ami magában foglalja a felhasznált takarítószereket, az ablak, az ablakkeret és a párkány tisztítását, a konyha külső felületeinek letakarítását és vízkőtelenítését, a szobákban a polcok felületének portalanítását, ápolását, a vizesblokk fertőtlenítését, tükrök, villanykapcsolók, radiátorok tisztítását, porszívózást és felmosást.

A Korrekt Hungary Kft.-nél 2000 forint + áfa az óradíj fejenként, ami tartalmazza a kiszállást, az eszközöket, minőségi ipari tisztítószereket, ipari gépeink használatát és a takarító személyzet díját. Az ajánlatkéréskor fényképeket kérnek az ügyféltől, ezek alapján becsülik meg, mennyi időt vesz igénybe a takarítás, és hány főre lesz szükség.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/karrier/tomegeket-keresnek-itthon-250-ezres-netto-fizetes-erettsegi-sem-kell.1064519.html