We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

Érdekli az Airbnb, de nincs elég ideje? Van megoldás!

Érdekli az Airbnb, de nincs elég ideje? Van megoldás!
2016.09.23

A rövidtávú lakáskiadás kiváló pénzkereseti lehetőség, azonban a tulajdonosoknak jóval több teendőt jelent, mint a hagyományos, hosszú távú bérbeadás.
Tipikusan néhány naponta váltják egymást a jellemzően külföldről, turistaként érkező bérlők. Ezért már önmagban a lakás átadás-átvétele is rengeteg elfoglaltságot jelent, nem beszélve a karbantartásról, javításokról, takarításról, az ágynemű mosásról, vagy éppen az adminisztratív teendőkről.z AirBnB köré ezt felismerve
egy teljes iparág kezd kiépülni.
Gombamód szaporodnak ugyanis azok az induló vállalkozások, startup cégek, melyek szolgáltatásaikkal a rövidtávú lakásbérbeadással járó terheket veszik le a tulajdonos válláról.

Lakásmenedzsment A-tól Z-ig
Több olyan cég működik már, melyek a lakáskiadással kapcsolatos összes teendőt elvégzik a tulajdonos helyett. Így vállalják

  • a bérlőkkel való egyeztetést,
  • a fogyóeszközök pótlását,
  • a különböző szállásmegosztó oldalakon a lakás profiloldalának kezelését,
  • a lakások átadását-átvételét és
  • a takarítást.

Ilyen, teljes körű lakásmenedzsmentet biztosító cég például a Let Me Inn. A tulajdonosok számára nyilvánvalóan egy ilyen vállalkozás szolgáltatása a legkényelmesebb megoldás, amit nagyjából a bérleti díj 10-15 százalékáért vehetnek igénybe.

„A vendégek fogadása és a lakással kapcsolatos további elfoglaltság a munka és a családi teendők mellett sok tulajdonosnak kihívást jelent. Éppen ezért bíznak meg profikat a lakáskiadás teljes körű levezénylésével. Ma itthon már körülbelül az AirBnB-zők mintegy 15-20 százaléka vesz igénybe ilyen szolgáltatást,hiszen így nehézségek nélkül élvezhetik a pénzügyi előnyöket" – hívta fel a figyelmet Amár Zoltán, a Let Me Inn Kft. alapító-tulajdonosa.

Lakástextil tisztítás, takarítás? Nem probléma!
A lakáskiadás teljes körű menedzsmentje mellett számos cég nyújt egy-egy problémára specializált megoldást.
Ilyen többek között a Neatly, mely lakástextíliák beszerzését, tisztítását, vasalását illetve szállítását vállalja. A lakás komplett felszereléséhez szükséges textíliák – ágyneműhuzatok, fürdőlepedők, konyharuhák – akár bérbe is vehetők a cégtől. A magyar alapítású startup már összesen 100 lakás textiligényét kezeli, és hamarosan Ausztriában is elindítja tevékenységét.Egy másik idő- és energiaigényes feladat a takarítás. Erre kínál az online takarítás közvetítő Rendi kényelmes megoldást, mely a rövidtávú lakáskiadóknak egyedi szolgáltatáscsomagot is kialakított. A cég a közeljövőben szintén kilép a nemzetközi piacra, elsőként Lengyelországban.

„Ahogy egyre népszerűbb turista célponttá válik Budapest a fiatal nyugat-európaiak körében, úgy válik egyre nagyobb üzletté a rövid távú lakáskiadás. A tulajdonosok számára az olyan kapcsolódó szolgáltatások, mint amit a Neatly is kínál, nagy értéket jelentenek. Ügyfeleink körében egyre nagyobb arányt tesznek ki az AirBnB-zők, ezért mi is szeretnénk az ő igényeiknek minél inkább megfelelni" – fogalmazott Király Máté, a Neatly alapítója.

Forrás: http://www.uzletresz.hu/vallalkozas/20160923-egyre-tobb-hazai-startup-epiti-vallalkozasat-a-rovid-tavu-lakaskiadasra.html