A sütő tisztítása az egyik legutálatosabb feladat, ha nagytakarításról van szó. Különösen nehéz, ha hónapokon, akár éveken keresztül elhanyagoltuk a karbantartását. Sok esetben igazán macerás folyamat a szennyeződések és az odaégett maradékok eltávolítása.

Most bemutatjuk a legjobb sütőtisztítási praktikákat, melyek segítségével megkönnyítheted a műveletet.
Sütőtisztítási praktikák
- Tegyél egy hőálló tálba kevés citromos vizet vagy ecetes vizet, a sütőt pedig melegítsd fel 100 fokra. A víz, ahogy párolog, leoldja a koszt a sütő belsejéről
- Szórj sütőport a nedves konyhatörlőkre, majd ezeket terítsd a sütő oldalaira és aljára. Melegítsd fel a sütőt 50 fokra és tartsd ezen a hőmérsékleten, amíg el nem tűnik a makacs szennyeződés
- A sütőtisztítási praktikák egyik etalonja a borotvahab. Fújd be a kényes felületeket, hagyd hatni, majd amikor a hab összeesik, akkor töröld át nedves törlőkendővel!
- Keverj össze szódabikarbónát citrommal! Ezzel a masszával súrold át a koszos felületet, hagyd rajta pár percig majd mosd le!
Olyan koszos a tűzhely, hogy nincs kedved nekiállni? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre és használd fel 10% kedvezményedet a tűzhelyed kitakarításához, te pedig élvezd a pihenést!