We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

Közel 50 milliós befektetést kapott a Helpy

Közel 50 milliós befektetést kapott a Helpy
2016.03.21

A Drukka startup stúdió mintegy féléve indította útjára az online takarítás közvetítés területén működő Helpy-t. A startup havi szinten több száz ügyféltől kap megrendelést. Az eddigi sikerekre és a menedzsment terveire alapozva a Conor Seed Capital Kockázati Tőkealap most 150 ezer eurót (közel 50 millió forintot) fektetett a cégbe. A tőkeinjekció célja a nemzetközi terjeszkedés előmozdítása.

Az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Németországban már több techvállalkozás indult el az online takarításközvetítés piacán, melyek közül a legsikeresebbek – a Helpling, a Hassle, vagy a Handy – a befektetők számára is vonzóak, hiszen a három cég átszámítva összesen több tízmilliárd forintnyi tőkéhez is hozzájutott már.

A magyar Helpy tavaly szeptemberben indult, és azóta már több ezer ügyfélnek nyújtott szolgáltatást egyelőre Budapesten, Győrben és Szegeden. A startup profilja nemcsak hazánkban, hanem a kelet-közép-európai régióban is egyedülálló, így jelentős tér kínálkozik a nemzetközi terjeszkedésre, amit az alapítók ki is akarnak használni. 

 

 

A Central Fund Tőkealapkezelő kötelékébe tartozó Conor Tőkealap nemrégiben 150 ezer eurót (közel 50 millió forintot) fektetett a startup-ba. A finanszírozás felhasználásával a Helpy a közép-kelet-európai piacokat tervezi meghódítani. 

Forrás: http://www.kreativ.hu