We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

Hogyan csillogjon az otthonunk ékköve, a fürdő? Rendi Zsófi - 2019-02-25 13:40

Kezdjük a legfertőzőbb résszel! Irány a wc.

A fürdőszobában a legtöbb baktérium a wc-re rakódik le, éppen ezért érdemes ott kezdeni a takarítást. Nyomjuk a wc-tisztító folyadékot a perem alá, dolgozzuk el a wc kefével a és hagyjuk állni, amíg az ülést, a fedelet és a tál külső részét letakarítjuk. Ilyenkor használjunk papírtörlőt, mert nemcsak egyszerű, de higiénikus is, hiszen nem engedi a baktériumok további terjedését.

Pakolj le mindent egyszerre a polcról

Nincs értelme annak, hogy egyenként felemeld a kis apró pipere eszközöket és azalatt töröld tisztára a polcokat. Inkább egyszerre szedj le mindent, fújd be jól tisztítószerrel a felületet és töröld szárazra papírtörlővel. Ezután gyorsan mehet is vissza az összes tárgy a helyére és garantáltan tiszta lesz alattuk az egész polc.

 

Lazíts a lerakódásokon, majd súrold le őket

Nem minden lerakódás jön le egyből, például, ha sok szappan rakódik le a mosdókagylón, akkor a legegyszerűbb módja az eltávolításnak, ha már a takarítás elején lepermetezzük a tisztítószerrel a felületet, majd amíg más elemeket takarítunk, addig hagyjuk rajta állni. 10-15 perc múlva súrolókefével és szivaccsal könnyedén lemoshatjuk a lerakódott rétegeket és újra ragyoghat a fürdőszoba.

A tükröt hagyd utoljára!

Nincs idegesítőbb érzés takarítás közben, mint amikor valamit, amit már letakarítottunk, moshatunk le újra. Ilyen tipikusan a tükör és a mosdókagyló esete. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy inkább végezz mindennel, és csak a legvégén - a felmosást megelőzően - töröld az ablaktisztítóval befújt törlőkendővel csillogóra a tükröt.

Számodra is rémálom a házimunka? Nincs kedved nekiállni? Akkor kattints, és rendelj Rendi takarítást! Neked pedig nincs más dolgod, csak a felszabadult időt arra fordítani, amire valóban szeretnéd.

 

Continue reading