We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

Fagyasztás biztonságosan Rendi Zsófi - 2019-03-12 00:00

106 évvel ezelőtt jelent meg először Chicagoban az első háztartási hűtőgép, azóta pedig szinte elképzelhetetlen nélküle az életünk. Hiszen az emberek nagy része szeret raktározni és akár hetekre előre bevásárolni. Persze, míg a hűtőben tárolt élelmiszerek legnagyobb részénél tudjuk, hogy mit meddig érdemes tárolni, ez kevésbé egyértelmű a fagyasztott élelmiszerek kapcsán. Hiszen sokak fejében az él, hogy a fagyasztás évekig is frissen tartja ételeinket. Pedig ez nem így van. Mivel nehéz eldönteni, hogy mit, meddig tároljunk, adunk egy kis gyorstalpalót a tökéletes fagyasztáshoz.

 

Kenyeret a fagyasztóba?

Van, akiknél bevált módszer a kenyér frissen tartására a fagyasztás. Csak kivesszük, pár órát olvadni hagyjuk és olyan friss lesz, mint amikor megvásároltuk az üzletben. Persze csak bizonyos keretek között: 2 hónapnál tovább ne tároljunk pékárut a mélyhűtőnkben!

Tartalék vaj lefagyasztva

A főzéshez is mindig jól jön, ha egy kis vajat elő tudunk venni, így hasznos, ha mindig tartunk belőle a fagyasztóban. 9 hónapnál hosszabb ideig viszont ne kísérletezzünk ezzel, mert az abból készült ételeinknek lehet belőle kára. Kiolvasztás után maximum egy hétig használjuk fel a terméket!

 

Csirke ebédre 

A háztartások egyik leggyakoribb fagyasztott élelmiszere a csirkemell, ami megszámlálhatatlan formában feldolgozható, ha egy gyors ebédet szeretnénk készíteni. Ha a fagyasztóban tartjuk a tartalékainkat, akkor 6 hónapon belül olvasszuk ki, majd ne várjunk egy napnál többet a feldolgozással.

 

Egy szezont bír ki a fagyi

Jön a tavasz és a fagylalt szezon, amiből jó, ha otthon is tartunk egy kis tartalékot. Viszont, ha beköszönt az ősz, ne hagyjuk meg a következő jó időig a jéghideg finomságot, mert összesen 8 hónapig áll el a mélyhűtőben.

A mirelit burgonya sem bírja örökké

A mirelit sültburgonya egy kényelmes megoldás, ha valamilyen gyorsételre vágyunk, de nem érdemes 6 hónapnál tovább a mélyhűtőnkben tartalékolni, mert, ha túl sokáig nem fogyasztjuk el, akkor az állagának köze sem lesz a gyorséttermekben megszokotthoz képest.

 

Egészséges zöldségek

Általánosan elmondható, hogy a fagyasztás megőrzi a gyümölcsök és zöldségek vitamintartalmát, így érdemes ezt az eljárást választani, ha valamiből nem tudunk a sarki zöldségesnél vásárolni, azonban 8 hónapnál tovább ne tároljuk a fagyasztóban a zöldségeinket!

 

Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hűtő tisztántartása és rendszeres fertőtlenítése garantálhatja csak igazán, hogy az élelmiszer, amit ott tárolsz, nem érintkezik semmivel, ami kárt tehet benne!

Nem tudod, hogy hogyan állj neki a hűtőszekrény tisztításának? Nyugi, mi segítünk! Extra szolgáltatásaink között megtalálod "Hűtőszekrény/mélyhűtő tisztítás" opciónkat is!

Continue reading