We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

Itt a tavasz: így rendezd be kertedet, hogy a család kedvenc élettere legyen! Rendi Zsófi - 2019-04-03 13:00

Ahogyan közeledik a jó idő, egyre többször vágyunk ki a természetbe, ha pedig saját kertünk is van, akkor ez az időszak olyan, mintha egy plusz szobával gazdagodnánk a téli életterünkhöz képest. Persze fontos, hogy a kertet olyan komfortosan rendezzük be, ami minden igényünknek megfelel és valóban aktív része lehet a mindennapjainknak. Ehhez adunk néhány tippet a lentiekben.

 

Akinek már volt valaha kertje, az tudja, hogy otthonunknak ez az a része, ami mindig tartogat valamilyen új teendőt.  Ha kertünk van, akkor soha nem unatkozunk. Persze vannak olyan részei, melyek nem igényelnek folyamatos gondozást, már az is elegendő, ha egyszer eltaláljuk a tökéletes berendezést. Nézzük, hogy hogyan varázsolhatjuk a kertünket tökéletes élettérré az egész család számára!

 

Kertibútor, ahol mindenki elfér

Az első, és legfontosabb tartozéka egy tökéletes kerti napnak a kényelmes ülőgarnitúra, ahová az egész család le tud telepedni. Ma már számtalan olyan kerti bútort árulnak, amelyet akár eső és hó ellen is kiképeztek, megnövelve ezzel a bútor élettartamát. Keressük meg azt, amelyikben úgy érezzük magunkat, mintha éppen a nappali kanapéjára heverednénk le.

Kerti játékok, hogy senki se unatkozzon

Ha gyerek is van a családban, akkor tudjuk, hogy nem fogja beérni a kanapén üldögéléssel, ennél érdekesebb dolgokkal kell lekötni a figyelmét és az energiáit. Éppen ezért, ha van elég hely, akkor rendezzünk be a gyerkőcöknek egy játszósarkot, ahol akár a barátaikkal is órákat el tudnak játszani majd a nyár folyamán. Ha pedig igazán menő játékteret szeretnénk kialakítani, akkor szerezzünk bel egy hintát vagy egy trambulint.

Gondoskodjunk a napvédelemről

Tavasszal és ősszel még szinte mindenkinek jól esik a napsütés, nyáron viszont a nagy melegekben fontos, hogy árnyékba is tudjunk vonulni. Gondoljunk erre már most és szerezzünk be kinyitható napernyőket, vagy akár építsünk a kert egy részébe napvitorlákat, hogy senkit se érjen meglepetésként az első erősebb napsugár. 

Étkezzünk stílusosan

Egy jó kerti étkezőasztallal a közös étkezéseket is áthelyezhetjük tavasztól őszig a szabadba. Persze ajánlott ott is a megfelelő kiegészítőkről gondoskodni. Ilyen például a stabil szalvétatartó, vagy az asztalterítő rögzítő csipesz, hogy a szél se okozzon gondot. És persze a kerti designról sem szabad megfeledkezni, így használjunk óriási csapos limonádé adagolót, gyümölcsös tálat vagy éppen praktikus grilltálat.

Készüljünk fel a nyári estékre

A kert nemcsak nappal, de sötétedés után is a kedvenc otthoni életterünk lehet. Azonban ehhez arra is szükség van, hogy gondoskodjunk a megfelelő kültéri világításról, legyen szó éppen romantikus vacsoráról, kertipartiról, vagy egy esti csendes könyvolvasásról. Keressük meg az otthonunkhoz leginkább illő lámpákat és élvezzük a kellemes nyárestéket.

Continue reading