We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Details   Accept

rendi

4 rejtett dolog a háztartásunkban, amelyek meglepően veszélyesek lehetnek Rendi Zsófi - 2019-03-20 00:00

Próbálunk mindent megtenni az otthonunk biztonságáért, pedig vannak olyan apró dolgok, amelyekre még a legszemfülesebbek sem biztos, hogy gondolnak, pedig veszélyt jelenthetnek ránk vagy az otthonunkra. Előfordulhat, hogy egy-egy ilyen darab veszélyes vegyianyagokat tartalmaz, de vannak olyanok is, amelyek tüzet okozhatnak, ha nem rendeltetésszerűen használjuk vagy tároljuk őket. Összegyűjtöttünk egy listát arról, hogy mire figyeljünk, ha biztosra akarunk menni és adunk néhány tippet arra is, hogy hogyan érezhetjük magunkat még inkább biztonságban.

Veszélyes légfrissítők

Több kutatás igazolja, hogy a légfrissítők egy része olyan vegyianyagokat is tartalmaz, amelyek hormonális változásokat vagy egyéb egészségügyi problémákat is okozhatnak az anyagok felhalmozódása esetén a szervezetben, különösen gyerekeknél.

TIPP: A mesterséges illatosítók helyett használj természetes illatosítókat az otthonodban!

Tisztítószerek a WC-hez

A WC tisztítására szánt tisztítószerek nagy része olyan erősen savas alapanyagokat tartalmaznak, amelyek jól marják a lerakódásokat. Azonban éppen emiatt nagyon könnyen égési sérüléseket is okozhatnak a bőrünkön.

TIPP: Használj természetes tisztítószereket, amelyek nem tartalmaznak vegyszereket!

Fogkrémek, ha nem rendeltetésszerűen használjuk

Nem véletlenül szerepel a fogkrémekre írva, hogy lenyelés esetén keressük fel orvosunkat, hiszen ebben az esetben gyomor - és bélpanaszunk is lehet. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb fogkrém fluoridot is tartalmaz, amely akár görcsöket, légzési nehézségeket és egyéb félelmetes panaszokat is okozhat.

TIPP: A jó hír az, hogy ha nem nyeljük le a fogkrémet, akkor semmi bajunk nem lehet. Csak bizonyosodjunk meg róla, hogy ezzel mindenki tisztában legyen a családban!

Hosszabbító, ha nem ismerjük a kapacitását

Míg önmagában a hosszabbító használata nem jár semmilyen veszéllyel, ha rosszul használjuk, akár tüzet is okozhatunk vele. Sokan nem ismerik a hosszabbítókábelek feszültségkapacitását és sokkal több elemet csatlakoztatnak hozzá, mint amennyit a vezeték biztonságosan tudna kezelni. Ha mindez szőnyeg vagy bútor mellett történik, akkor akár lángra is lobbanhat az otthonunk.

TIPP: Nézz utána, hogy az általad használt hosszabbító mire képes és alakítsd hozzá a lakásod áramellátását!

 

 

Continue reading